måndag 13 januari 2014

Oxveckor.

Nu är vi inne i en period av oxveckor. Vilket innebär veckor fyllda av tungt arbete. Nu kan jag inte klaga över att mitt liv tyngs av hårt arbete. Jag är ju i den positionen att jag gör vad jag vill. Nästan jämt! Men det jag tänker på och längtar efter är rutin och inrutat liv. Som den gamla skolfux jag är har jag precis gjort ett schema för hur livet ska levas under den närmaste tiden. Sen får vi se om jag håller det. Men jag vet att jag mår fint när det är rutigt och ordnat i mitt liv. 
Många saker på G är det i vilket fall som helst. Jag håller på och undersöker vad som finns inuti en klocka. Min pappa sparade på gamla klockor fina och "fula". Hela och trasiga. Det här lilla fickuret har jag nu börjat skruva sönder och letar efter de små, minsta delarna delarna.10 rubiner står det också. Jag vet att det är en klockterm. Men finns det stenar i ett ur? Letar och kollar i luppen men har inte hittat några än. Jag gläder mig åt snön! Fast man måste lägga om gångart. Igår kväll drattade jag på knäna och var tvungen att sätta på plåster. Mycket otrevligt! Höger arm gör ont också och är inte fullt användbar just nu. Det var ju ingen allvarlig olycka. men inuti mig hände något! En otrevlig känsla som nästan fick mig att gråta när jag berättade om den. Inte för att det kom blod eller gjorde ont utan för att jag ramlade. Tappade den fysiska och mentala balansen.
Nu hoppas jag att det kommer så mycket snö att jag av egen fri vilja får lägga mig ned och göra snöänglar. 


I min FBgrupp deltar jag just nu i ett Mysteriebroderi. Vi ska brodera vårt INRE FÖNSTER. Mitt fönster syns här och ska så småningom fyllas med olika broderier som vi får på lördagarna. Jag ska nu snart sätta tråden i tyget och presentera något växande som jag ser i eller genom mitt fönster. Har skissat men inte bestämt mig än. Jag återkommer.
Har ju också Stygnhälsningen - En gammal servett att fundera över. Oh så roligt jag har det. Inte alls tungt!


 Idag är det ju tjugondag knut - min farfar hette Knut! Julgranen ska ut! Vår fina,vackra gran, som inte barrade alls har till och med kunnat tas ut via hissen, utan att vi var tvungna att dammsuga hela farstun. Nu ligger den tillsammans med andra södergranar på Medborgarplatsen och skall bli bränsle. Bra!3 kommentarer:

 1. När jag var ny som lärare så tyckte jag det var långt mellan trettonhelgen och sportlovet. Den känslan gick över - tiden började gå fortare men oxveckor var det ju.
  Här räcker snön till snöänglar och jag ska plocka fram skidorna fast just nu är -17.

  SvaraRadera
 2. Så härligt att läsa detta inlägg, så mycket att glädjas åt trots oxveckorna :))
  Det är riktigt o rätt tycker jag att fylla vardagen med det som är inspirerande o är av lust. Det går faktiskt även om man jobbar heltid. Men så mycket härligare när man är boss över sin egen tid kan jag förstå- min tid kommer också.

  Snöänglar ,julgransplundring o broderi!
  Men ta det varligt o gärna med broddar när du går ut!

  SvaraRadera