torsdag 2 augusti 2012

Världsbroderidagen & Buzz Lightyear


Den 30 juli firade vi världsbroderidagen. Jag fick extra sällskap av J 5 år som sydde en båt. Det är härligt att få uppleva att detta med nål och tråd känns spännande och utmanande även för de allra yngsta. 

 Buzz är en rymdkompis som på olika sätt finns med i mormors och J´s värld och samvaro. Sen ett tag tillbaka har en rymddräkt - sådan som Buzz´ stått på J´s önskelista. Och eftersom sommarlovet är oändligt och vi har massor av tid så slog vi till. Nu skulle dräkten bli verklighet. Vi hade själve B som utgångspunkt. Och så ritade vi en skiss. Vi tog mått med måttbandet och nålade med de rysligt vassa knappnålarna. J är stor nu och får klippa med saxen när det finns en vuxen med så sagt och gjort. Vi klippte i ett gammalt lakan, letade reda på lämpliga knappar, broderade laserstrålar och 
  Och så ritade vi en skiss. 
 Vi tog mått med måttbandet och nålade med de rysligt vassa knappnålarna.  Vi klippte i ett gammalt lakan, letade reda på lämpliga knappar, broderade laserstrålar och så hade vi sytt en rymddräkt! Men när vi provade fick det absolut inte vara någon nål i tyget! Och inte orkade vi med för många provningar heller. 
Vi klippte i ett gammalt lakan, letade reda på lämpliga knappar, broderade laserstrålar och så hade vi sytt en rymddräkt! 
Ganska snygg tycker både J och mormor om resultatet.

1 kommentar:

  1. Mycket bra resultat och vilken fin pojke! Så lik sin mamma.

    SvaraRadera