fredag 27 juli 2012

Broderier, Linne & Lump och förkläden


Just nu hinner jag bara brodera när jag är på resa. När jag är på landet tar 4 barnbarn och trädgården all tid. Och när vi färdas eller sitter i härliga samtal med de kära vännerna eller jag sitter på sängkanten på väg upp eller ner, får nålarna och trådarna plats i mina händer. Den övre bilden är från ett fritt lekande med några av de stygn vi testat i Mina stygn.Någon trevlig knapp och några bitar från en itu klippt påse fick också plats. Det hela ska bli en påse i en modell som jag blev förtjust i på Englandsresan. Vi återkommer!
Svartsticket är resultat av en förtjusande fransk mönsterbok Noir som jag köpte i Paris i höstas. Jag började brodera de svarta fyrkanterna = 3*3 minimala korsstygn men gav upp, eftersom ögonen inte såg trådarna och det blev snett och vint. Men i vår har jag fått nya glas och nu går det som en dans! Svartstick har en  mycket spännande historia. Det finns massor skrivet om det.


Och så har jag varit i Hallsberg och tittat på tåg förstås men också besökt det hus som Karin Bergöö Larsson s pappa byggde, när han kommit på grön kvist som järnhandlare. I huset finns målningar av Karin och väggmålningar av Carl Larsson. Man har försökt återskapa miljön så som man vet och tror att det såg ut när Karin och Carl besökte föräldrarna/ svärföräldrarna. I Hallsberg har man en förening som vårdar Karins minne.Den ska jag gå med i! Jag har alltid gillat Karins stil och känt hennes närvaro tex i Sundborn. Jag tänker också sy det förkläde som hon tillverkade och som vi väl känner igen från CL´s målningar av henne.


 Jag måste  också berätta om de fynd jag gjorde på Linne & Lump i Laxå som ligger alldeles invid E20.  I Laxå bor min allra bästa vän Ann! Titta här vad jag fick med mig hem:
                          
En fin och blank spruta från Primus. Det luktar någon sorts gammal olja ur den men jag ska försöka få bort den luktar så att jag istället kan spruta vatten på mina orkidéer. Det kommer en så fin och spröd dusch ur sprutan när man trycker på pumpknappen. Visst känner man igen den från förr!?


Och fina tjocka linnehanddukar med Wargöns AB invävt i den röda randen. En rulle handvirkad spet och burken att förvara garnet till spetsen jag håller få att virka! Så fin och fräsch1 Den kommer att pryda sin plats vid min favoritfåtölj.
Vi hann med en tur till Falköping också där vi köpte på oss alldeles förmycket god ost! och tog oss upp på Ålleberg och beundrade utsikten och de fantastiska män och kvinnor som hänger sig åt segelflyg! Skulle aldrig våga men titta så fantastiskt vackra dessa flygplan är!1 kommentar:

  1. Barbro Li - du har verkligen speciella gåvor, både för broderi och vänskap.

    SvaraRadera