fredag 20 juli 2012

Tåg, broderi och B&B.


Brodera kan man göra nästan var som helst. I hotellsängen  på morgonkvisten och under avkopplingen på tågresan. Vi har varit på tåg - och bilresa i England. Vi rörde oss i Yorkshire och njöt av böljande landskap, gigantiska slott och pubbesök. Allra helst ville mitt resesällskap titta på tåg som pyste och tjöt ut ånga. I York finns ett roligt och sevärt Railway Museum, men engelsmännen åker fortfarande med sina gamla tåg när tillfälle givs. Här en pysande Duchess of Southhampton på väg till Scarborough. I York finns också ett roligt och innehållsrikt Quiltmuseum. Där fick man tyvärr inte fotografera de vackra alstren som visades på en samlings-utställning. Men museet är väl värt ett besök. Quiltmuseum i YorkAtt bo på B&B är både äventyrligt och för det mesta alldeles utmärkta. Det är kul att se att heltäckningsmattor kan användas ända in i duschrummet. Rummen är förtjusande även om luften är parfymerad tack vare potpurier och doftmedel. Inte vet jag vilka naturliga dofter mana döljer men det är klart att gamla hus döljer ett och annat i hörnen.
 Hemma hos Philip ochSandy i York
 I Whitby. Huset var från 1400- talet.
 Man får hoppas att det inte läcker från duschkabinen.
Entrén till Riverside B&B i York

Det finns ju fantastiska saker att se, som detta fantastiska Castle Howard som vi sett i TV-serien Brideshead revisited...
 ... och ruinerna av det gamla klosteret i Whitby
  ... och ruinerna av det gamla klostren  i Whitby och Rivaulx.
Och så kan man äta gott!
 Den enklare varianten av afternoon tea i Rivaulx! 
Ingen middag behövdes den kvällen!
 Fish and chips på berömda Magpie Café i Whitby och ...
... förstås Yorkshire pie på The Hole in  The Wall i York.

6 kommentarer:

 1. Ett så trevligt resereportage - dock i miniformat men det gav en härlig bild av din resa. ja de parfymerade engelska, skottska och irländska BB är lite svåra att ta till sig men fantstisk att bo på och heltäckningsmattorna- så brittiskt!
  blev nästan lite sugen att åka dit-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annica! Jag vill alltid resa dit. Ett tag på 90-talet hade jag gett mig själv ett löfte att åka till London en gång per år. Jag älskar den staden - men just nu vara den lite upp och nedvänd tack vare drottningjubileet och det kommande OS.

   Radera
 2. Reading your lovely post made me smile, it is interesting to know how the tourists see England. We travelled in the same area and trains few years ago, they are very nice parts of England. I hope you had a good time :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dear Radka!
   I love UK! It is allways very nice to go there, both to the country and to the big cities. Everywhere people are so friendly and helpful. And they take of their time to answer questions or stay for a chat. It is really a comfort to go to England!

   Radera
 3. Så vacker din vinjettbild är! Läste med stor behållning om din engelska resa. Väl beskrivet, jag känner igen mycket. Kan nästan känna dofterna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maggan!
   Tack för dina vänliga ord! Det är en grön orgie. Jag tycker fortfarande att den är ok fast den har några år på nacken!

   Radera