onsdag 23 maj 2012

Making you happy...Jag läser ett så inspirerande magasin från UK. Selvedge heter det och där blir jag inspirerad och glad av allt kreativt arbete, vackra bilder och stimulerande texter som erbjuds mig. I förra numret läset jag om det som gör mig/oss glada. Inga nytheter men väl värt att upprepa. Under rubriken Making you happy... kan man läsa om hemligheterna som ger ett glädjefyllt liv.Det är ett kreativt team i Wolverhamptons Konstmuseum som satt ord på ett" well-being index":
 Connect , Be active, Take notice, 
Keep learning, Give.
Ord och begrepp som väl finns med hos många av oss när vi funderar på hur vi ska ordna våra liv på ett lyckligt och harmoniskt vis.Jag kan tacksamt konstatera att den senaste veckan innehållit aktiviteter som kan underordna sig dessa begrepp.
Från Slöjd i väst fick jag ett brev med en röd tyglapp och en gul och en orange broderigarnslinga. Jag lade till lite grön silketråd och broderade två människor i kärlek på ryska. En stor rysk Matrjosjka  i lappteknik ska presenteras på HBTQ-festivalen i Göteborg 1-2 juni. Det är mitt sätt att visa stöd för HBTQ-rörelsen i Ryssland där man på alla sätt diskriminerar människors kärlek.

 Så är J´s tröja till slut klar. Den känns retro på något vis. Kanske kommer den att klia på hans fina skinn? Men den är stickad av fin mjuk ull och tänkt att bli go och skön svala sommarkvällar och kyliga höstdagar. 

På Kristi Himmelfärdsdag deltog jag i en pilgrimsvandring i vår underbara skärgård. Allt grönt skimrade och fåglarna pilade runt oss och kvittrade som galningar. Havet slog mot de gamla stenarna och vänliga människor  vandrade tillsammans i samtal och tystnad.
Hemma i min egen trädgård hade löjtnantshjärtat redan börjat blomma!


4 kommentarer:

 1. Kul att vi hamnar på samma ryska docka! Fin lapp du har gjort.

  Selvedge verkar verkligen vara en inspirerande skrift.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skickar gärna några nr till dig om du vill låna!

   Radera
 2. Hoppas man har många år kvar att få förmånen att kunna lära nytt och utvecklas! För det är verkligen berikande, liksom alla nya kontakter man hittar genom sina intressen. Måste ha varit en härlig vandring i skärgården med det vädret vi har/haft ett tag nu. Hoppas nu inte tröjan kliar, den är jättefin! kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Tack för tips på en tidning som jag inte sett förut...ut och leta på stan :-)

  SvaraRadera