söndag 17 augusti 2014

Kartor kan man brodera dem?


Inspirerande och trevliga Mia Olsson presenterade Rakt och krokigt, kors och tvärs. Titta på alla olika sorters kartor sommfinns och de underbara små och detaljerade tecken som ska hjälpa oss hitta i verkligheten! Kommer ihåg när vi i skolan i klass tre tror jag att det var då vi läste Hembygdskunskap också skulle kunna hitta i den omgivande terrängen med hjälp av kartan. Och i scouterna förstås! Nå väl vår första uppgift var att brodera en egen påhittad karta med symboler, vägar och höjdkurvor.

                             
Jag kände mig som Gud! Fick bygga ett berg och låta en bäck och en sjö och en sankmark leta sig fram. Tecknet för länsgränsen blev så vackert när man broderade det! Och så ville jag ha ett sågverk och en brädgård. Då var jag tvungen att anpassa vägen till och från, enskild väg eller en väg där bilar kan mötas.....
Tre röda kryss = här är jag, skulle broderas. Och sen skulle vi förstora platsen där ett av kryssen fanns. Roligt och spännande att hitta inspiration ur ett mycket faktiskt förhållande.
                             
                                  Titta här en livsresa!
                              
                               
.                                 
                                  .... Och här platsen där  en stor fantastisk katt finns. 

Våra broderier gav upphov till roliga samtal och skratt. Jag fick mycket inspiration med mig och tankar på hur jag ska använda detta vid senare tillfälle.

                              När vi arbetade med våra kartor broderade andra kanthastygn

                                

                                    Och dogmbroderier....              och former och detaljer i naturföremål. Onsdagen bjöd på besök i Leksand. Först Hildasholm, Axel Munthes morgongåva till hustrun Hilda.
Vacker trädgård och ett spännande hus.
                                  
Och sen Leksands Kulturhus med en diger utställning med rosor av alla slag. Broderade förstås...
                            

             i kakel och i korstygn.
                               
                             

                                 2 kommentarer: