måndag 18 mars 2013

Resa i Dalarna

 

 
Vi reste till Storsätra Fjällhotell för att åka skidor och äta god mat. På ditvägen besökte vi Rättvik för en kaffepaus och ett besök på Hemslöjden. Lite vackert garn fick följa i med bilen liksom en Rättvikshäst. På bilden syns också min nya påtrulle från Sätergläntan. Eftersom jag just nu håller på med yllebroderi så kikade jag lite extra dessa väskskinn. Applikationer i skinn men överförbara i olika material och tekniker.

Vi var förstås ute i spåren på våra skidor även om mina bindslen gav upp på den sista km den sista dagen. Det är storståtlig natur som man får njuta av när man är här uppe.
 Nya fågelbekantskaper gör man också. Lavskrikan,  Cractes infaustus, som lär vara vår minsta kråkfågel, kom nära och utfodrades med både leverpastej och solrosfrön.
 

Lite broderi på sängkanten blev det också. Det hade ju helt nyligen varit internationella kvinnodagen och hemmet saknar en symbol. Nu ska den upp inom glas och ram. På hemvägen for vi förbi Sätergläntan. Drömmen är att någon gång få gå en kurs där. Kanske för att lära mig väva?


4 kommentarer:

 1. Ahh, it brings back memories of our summer holiday in Rattvik :-)), our 3rd visit to Dalarna. We loved it there!

  SvaraRadera
 2. Otur med bindningarna men de har kanske hängt med ett tag. Var nog länge sen jag hade såna. Du och Sätergläntan måste ju vara som hand i handske.

  SvaraRadera
 3. Verkar ha varit en omväxlande och inspirationsrik resa. Vilken tur att bindslena hängde med så pass länge:-))

  SvaraRadera
 4. Härliga vintersemesterbilder! Och lilla Lavskrikan - så nära! Korstygnsbroderiet ser lagom avkopplande ut för en vintersemester på skidor

  SvaraRadera