tisdag 21 februari 2012

Klotter

Funderar på klotter. Har antagit en utmaning på Slöjdakademins hemsida. Vad är klotter? Kan man göra något av det med broderi. Det finns mycket känsla och uttryck i klotter som man kan se på stan. Den här fina bilden fanns på ett plåtskåp på bron upp mot Riddarholmen. Bara så! Vilket uttryck! Vilken känsla och vilket innehåll. Visst kan det bli ett fint broderi.

Men jag har också letat efter vad klotter anses vara. Det är åverkan och skadegörelse. På nätet kallas det ofogsinlägg. Nästan alla språk har ord för klotter.

 Ett annat ord är graffiti. En mycket gammal graffiti är en bild på en korsfäst åsna och en text som antagligen skymfar Alexamenes för att han tillber den korsfäste. Om det är Jesus som är den korsfäste eller kanske Bacchus verkar vetenskapen inte riktigt vara säkra på. Bilden är hur som helst grafiskt intressant tycker jag.
Mitt eget klotter om klotter kan ju också bli något.
Nästa fråga - utmaning:  materialet. Tyg tråd plåtskåp husvägg .... ?

4 kommentarer:

 1. åhå så intressant! Vilken häftig utmaning du skaffat dig själv. jag ska med spänning följa den!

  SvaraRadera
 2. Hallo, thank you for leaving a comment on my blog :) Congratulations on a royal baby! Last time we were in Sweden it was during Victoria's wedding two years ago.
  Good luck with your graffiti challenge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snygg graffiti, lite vardagspoesi. Spännande att se vad kommer att göra av det.

   Radera
  2. Tack för alla fina kommentarer! Det är så roligt när man får veta att någon läser det jag skriver.

   Radera