måndag 13 maj 2013

Vad håller jag på med egentligen?


Denna Restängel, broderad med korstygn i rosa och rött och orange, skulle ha fått följa med på Pilgrimsvandringen runt Svartsö på Kristi Himmelfärdsdag. Nu blev det inte så. Jag befann mig fortfarande på väg ut från stan och kunde inte delta. men det går väl fler "tåg". Ängeln hittade jag hos Korsstygnsbolaget. Där kan man hitta många fina fåglar, kloka texter och annat roligt att brodera i korsstygn. Jag tycker att det är jätteroligt att sy korsstygn allt och emellanåt. Så tryggt och ordentligt på något vis.


I helgen var det ju som sagt skärgården som gällde. Om inte växthuset hade kraschat så hade jag varit i fullfärd med tomatplantor men nu så har jag liksom ingen lust. Visserligen fick jag god hjälp att börja rensa upp i glaskrosset men platsen är fortfarande ett katastrofområde.Hur det ska gå med smultronbacken vågar jag inte tänka på. Men i en av pallkragarna sådde jag de Signebönor som jag köpte i Rättvik på vinterresan. Nu ska det bli spännande att se hur de kommer upp. Johannes sa att han älskar bönor!

Så har jag fångats av ATC. Artists Trading Cards, dvs små kort som tillverkats av hantverkare och slöjdare och som man byter med varandra. Jag har hittat en grupp på Facebook som utmanar varnandra med olika teman. Dessa fick jag på temat Knappar. De är i sk scrapbooking. Mina kort var förstås broderade. Jag forsatte att brodera och så blev det tre ankor, den fjärde är på väg. Inspirerade av mina barnbarn. Härnäst ska vi göra kort utifrån en skiss som vi fått. Broderat och quiltat lär det bli från mig.
Och så ytterligare lite korsstygn. Texten hittade jag hos Korsstygnsbolaget. Broderad på en gammal linneservett ska den bli en present till min Kära Vadstenafarare. Jag hoppas att den kommer att vara till nytta på frukostbordet hos Vadstenasystrarna.
Kan det vara något att tänka på för oss alla i denna ljuva vårtid? Stanna upp och se Dig omkring!

2 kommentarer:

  1. Vilken fin ängel,du är verkligen avundsvärt duktig i ditt skapande.

    SvaraRadera
  2. Så snyggt o trevligt att brodera på ryggen! Det blir jag sugen på också...
    Så trist med växthuset- svårt att ta ny sats eller hur?

    SvaraRadera