lördag 21 april 2012

Plattsöm, dårar och vårfryle

Några vårblommor i mormors äggkopp. När snön yr eller det kalla regnet faller känner jag mig tacksam för att jag inte  lider av att sitta i stugvärmen på landet eller i stolen i stan och ha händerna fulla av lust. Roligt garn blir små strumpor - snabbstickade. En sändning ullgarn i natur, grått och antracit ska bli en "klassisk" killtröja till 5-åringen i maj. Hinner jag?

.
Fascinerande bok av Beate Grimsud upptog både dagen och tanken. Inlevelsefullt och smärtsamt. En främmande värld beskrevs och ett liv olikt mitt men ändå känner jag igen tankarna som smyger sig på när sårbarheten är som störst. I tanken har jag fler än en gång tänkt mig själv som punkare! Min beundran till författaren. Hoppas att jag får läsa mer av henne. Jag vet att det finns tidigare utgivna alster. 


Och så några stygn. Plattsöm är det som gäller för närvarande hos Mina stygn. Meditationen som inträder när en nål med tråd får röra sig i och på ett tyg och lämna efter sig färg och form är obeskrivlig. Tack och lov att det snöar och regnar så jag får brodera!

PS. Jonas Forsells musik är klart hörvärd!

5 kommentarer:

 1. Åh så mycket du har på gång! Det blir aldrig enformigt då säger jag som känner igen mig...
  Boken kan nog vara ett lästips för mig- ska pröva den.
  Klart du hinner tröjan - men det är klart det beror på när i maj den ska vara klar...

  Plattsömmen är fin- svart,gult, rött och grönt broderi en klassisk kombination

  SvaraRadera
 2. Visst inbjuder vädret till att sitta inne och greja. Efter en solig förmiddag så regnar över södra Närke. Så nu åker stickningen fram.

  SvaraRadera
 3. Lyckligt lottade är vi, som finner nöje i diverse olika hantverk! Härliga alster du sysslar/sysslat med! Hoppas du har kommit en bit till på tröjan!:-))

  SvaraRadera
 4. Tack för trevliga kommentarer! Jag ska sticka som bara den för att bli klar till den 7 maj! Går det så går det! Idag sol och vårkänslor och barnbarnsvaktning. Inte många varv då inte.

  SvaraRadera
 5. Embroidery is such good thing to do inside or outside during nice weather :)
  Thank you very much for your visit, I am so pleased that ou enjoy it.
  I envy you your spring, here today is winter again, rain and cold :(

  SvaraRadera