onsdag 15 februari 2012

Lövet är klart och levererat


Så blev mitt löv! Jag känner mig så glad över det och det blev verkligen som jag tänkt. Från början var jag inne på ett folksagamotiv med utgångspunkt från Prins hatt under jorden. Min absoluta favoritsaga. men så småningom utkristalliserades detta. En koltrast - Turdus Merula - vars sång har hörts alla vårar. För mig är hemslöjd ett uttryck för den natur som vi känner oss hemma i. Var helst på jorden vi befinner oss.
På mitt löv finns koltrasten med liksom rosorna, de skira spetslika skuggorna i lövskogen och det djupa skimret av granskogen och den trygga kraften från stammar och rötter.


På baksidan syns lövets nerver. Fint och troget levererar de näring ut till bladets alla delar. I skydd av en eller annan nerv kan en insekt lägga sina ägg eller lämna något efter sig. På skivan Djurens brevlåda finns flera sköna och härliga sånger om djur och natur. Men när jag satt där  med nålen i hand så kom en strof från Fjärilslarvens sång för mig. Och den fastnade på lövet. Kanske hade den funnits där en gång innan fjärilen flög sin väg.

Det var verkligen en röra av trådar, tyg och annat inspirationsmaterial som utgjorde starten för mitt lövarbete. Jag är så tacksam över att jag får vara med om den kreativa processen. Den gör verkligen livet värt att leva. Som extra krydda är det roligt att  få bidra med ett av totalt 1999 andra löv till firandet av Hemslöjdens 100 år. Utställning på Liljevalchs i Stockholm i sommar. Kom dit!

3 kommentarer:

 1. Roligt att se ditt färdiga löv! Härligt, väl utfört och väl genomtänkt! Klart att man måste kolla in alla löven till sommaren....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din vänliga kommentar. Det har varit roligt att arbeta med det.

   Radera
 2. Åååå så vackert löv! Det ska bli så skoj att se alla till sommaren.
  Kul att du vill vara med i min utlottning....

  jo jag är löv nr 1684 ;-))
  http://pysselfarmor.bloggplatsen.se

  SvaraRadera