fredag 27 januari 2012

Paket från EnglandI

I dag låg ett litet men spännande paket i postlådan. Det hade nått mig med hjälp av Royal Mail. Precist och fint adresserat till mig. Jag öppnade det med stor iver. Två små plastlådor med spännande material föll ut. Den ena lådan med naturfärgat innehåll och den andra med grönt. Jag arbetar just nu med mitt löv som ska presenteras, som ett av 1999 andra löv på Liljevalchs till sommaren och Hemslöjdens jubileum. Innehållet i paketet kommer att kunna bidra till detta på ett bra sätt, precis som jag hade tänkt när jag gjorde min beställning.
När man planerar för ett projekt av det här slaget följer ju arbetet en särskild ordning. Hos mig är det en lång mental förberedelsetid. Sen plötsligt en dag så faller poletten ner och jag VET hur det ska bli. Sen gäller det att anpassa idén till genomförandet och en massa frågor dyker upp: Går det att presentera det så som jag vill? Kan man göra så här? Vilket material? Räcker mina kunskaper? I vilken ordning ska jag arbete? Kommer jag att hinna?Så måste jag producera en skiss eller två för att känna att det kan förverkligas. Så följer fas två när jag samlar material- alltför mycket material. Det ska finnas mycket att välja mellan och det ska finnas plats för spontana infall och stundens ingivelse. Nu är det riktigt roligt! Sen får jag gå dar och prova och titta och känna och testa. Passar? - passar inte! Ända till det nästan brinner i knutarna och jag MÅSTE sätta igång om det ska bli något. Men då gäller det. Det får inte bli fel och det gör nästan ont när jag sätter saxen i tyget och tar nålen och tråden och stygnar hit eller dit. Det är så spännande! Nu är jag där!

2 kommentarer:

 1. Hej, vilket härligt paket du fått på posten.
  Visst är det en lite obehaglig känsla att sätta saxen i tyg men sen går det snabbt över när man väl börjat. Jag deltar också på Liljevalchs med ett löv tillsammans med min Hemslöjdsgrupp. Lövet är stort och otympligt ...men tids nog får vi nog till det... är du det själv om lövet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är alldeles själv om det stora lövet. Uppgiften växer ju längre tiden går. Men som sagt : jag har en idé! Ska bli roligt att se alla andras.

   Radera