söndag 9 januari 2011

Kärlek och kyla


Januari är en vit månad. Det vita ljuset som bryter in i mörkret. Äntligen. Och isen. Kall, hård, genomskinligt vit. Jag byter ut allt vackert juligt rött mot vitt och utsätter mig för den hänsynslösa genomskinligheten. En vit månad kan ju också betyda att man avstår från allt det som berusat och uppfyllt kroppen och själen. En reningens tid. Det tål att tänkas på. Om man verkligen ska utsätta sig för det. Fast jag är övertygad om att de vackraste blommorna behöver bli frostbitna för att verkligen kunna blomma med full prakt igen.
Det är så med människor också. De som verkligen har blivit utsatta är de som verkligen prunkar och ger av sin rikedom... och då menar jag inte pengar utan kärlek. Kärlek och berkräftelse är det som vi människor vill ha och blir mest uppskattade för om vi kan ge. Se bara på Börje Ahlstedt och Tommy Körberg. De har de senaste dagarna uttalat sig i tidningen om att det är törsten efter att bli sedd och älsakd som driver dem... antagligen driver oss alla. Låt oss se och bekräfta och älska varandra.

2 kommentarer:

  1. A deep thought in the depth of winter:)

    SvaraRadera
  2. Du har säkert rätt i det mesta, men Börje Ahlstedt verkar ju inte kunna ge så mycket snarare försöka ta. Om man nu ska tro det han skriver.

    SvaraRadera